A18 – Mala škola razgovora i govorništva za djecu i mlade / 1. stupanj

Ciljana skupina: osnovnoškolci od 5. do 8. razreda.

Mala škola govorništva za djecu i mlade želi ponuditi mogućnost dodatnog obrazovanja i proširivanja znanja djeci i mladima o komunikaciji i retorici. Djeci će se kroz interaktivna predavanja i radionice pružiti konkretna znanja, informacije, činjenice i primjeri na kojima će graditi svoja iskustva o komunikaciji, retorici i javnom nastupu.

Cilj radionica: pružiti mogućnost djeci i mladima da se uz redovni odgojno-obrazovni nastavni proces dodatno educiraju te steknu znanja i vještine o dobroj komunikaciji s naglaskom na nenasilnom rješavanju sukoba te razvijanju kompetencija iz područja retorike i izlagačkih vještina te na taj način poboljšaju kvalitetu osobnog i obrazovnog života.

Projekt Mala škola razgovora i govorništva za djecu i mlade obuhvaća teme iz područja komunikacije i retorike kao što su povijesni razvoj retorike, podjela govora i tipovi komunikacije, rješavanje sukoba, prezentacijske vještine i dr. Ciljevi projekta su djeci i mladima, uz redovno obrazovanje, ponuditi mogućnost dodatne edukacije iz područja komunikacije i retorike, dati im primjere te ponuditi konkretna iskustva, stvoriti mrežu učenika koji spremni produbiti svoje znanje te napredovati uz ponuđene obrazovne materijale. Projekt će polaznicima pružiti mogućnost stjecanja znanja te na konkretnim primjerima i početna iskustva u argumentaciji, kreativnosti, timskom radu, kritičkom čitanju medija, i prihvaćanju tuđeg mišljenja te asertivnom i razumljivom načinu prezentacije vlastitih stajališta te vrednovanju napretka.  Tijekom provedbe navedenih aktivnosti kontinuirano će se pratiti napredak polaznika uz sustavne timske sastanke te završne evaluacije cijelog projekta.

Napomena: poželjno je da polaznici imaju bilježnice.

Početak:
Trajanje
:
Termin: 
Cijena:  301,38 kn (40,00 eur) / mjesečno (1 eur =7,53450 kn)
Lokacija: Krešimira Purića 13, II kat (OŠ Nova škola)

Voditelji: Govornička akademija Demosten

Za prijavu klikni

PRIJAVA
Skills

Posted on

12. siječnja 2022.

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)