A39 – Filmska kultura: Utjecaj filma na život mladih

Ciljana skupina: 13 do 18 godina

Koliko i na koji način filmska industrija utječe na život mladih? Kako je nastao film, koji su njegovi žanrovi i koji su najutjecajniji filmovi – otkrijte na ovoj radionici!

Uz školu i društvenu okolinu, filmovi su jedan od najjačih utjecaja na djecu – njihova očekivanja i pogled na svijet. Ali, koliko su realni i koliko stvarno mogu utjecati na život pojedinca je stvar kritičkog mišljanja, koje se nigdje ne podučava. Kroz niz primjera pokazati ćemo mladima da iako je film ogledalo stvarnosti, da je iskrivljeno i da se na njega treba gledati kao na oblik umjetnosti putem kojeg mogu dobiti puno informacija o svijetu, ali i pregršt iskrivljenih ideala. Kako prepoznati koje je koje i prilagoditi svojem životu i očekivanjima.

Cilj radionica:

Kritičko razmišljanje na temelju kojeg će mladi moći razlikovati filmsku umjetnost od stvarnog života, moći prepoznati kvalitetu dokumentarnog, crno-bijelog ili filmskog blockbustera. Film ima veliki utjecaj na viđenje svijeta oko sebe i stvaranju očekivanja koja mogu biti nerealna. Oni utječu na mofu, način razgovora i ponašanje mladih, a tako i na donošenje velikih odluka. Stoga, treba znati prepoznati što je stvarnost, a što nije, a da bi se to moglo, trebaju vidjeti i takozvanu ‘drugu stranu medalje’.

Početak:
Trajanje: 1
Termin:
Cijena: Cijena:  40,00 eur / mjesečno (1 eur =7,53450 kn / 301,38 kn)
Lokacija: Krešimira Purića 13, II kat (OŠ Nova škola)

Voditelj: Jelena Ivanka Kramar,  Magistar novinarstva, 5 godina aktivni novinar i urednik, Styria Hrvatska – medijski servisi d.o.o.,

 

Za prijavu klikni

PRIJAVA

Skills

Posted on

3. listopada 2022.

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)