A14 – Limitless STEAM 3D crtanje i 3D Printanje

Ciljana skupina: osnovnošolci od 5. do 8. razreda, srednjoškolci

Od početnika do stručnjaka 3D crtanja

Na metodičan i jednostavan način učimo kako koristiti računalo da bi dizajnirali i izradili upotrebljive digitalne 3D modele. Izređene digitalne 3D modele će polaznici pretvoriti u fizičke modele pomoću FDM i MSLA 3D printera

Cilj radionica: Omogućiti polaznicima stjecanje vještina i znanja u području 3D crtanja i 3D dizajniranja uz uporabu suvremenih strategija i alata za 3D dizajn. 3D modeli se mogu kasnije koristiti za izradu vidoigara, 3D printati ili samo za vizualizaciju nekog projekta. Cilj je polaznike također upoznati sa suvremenim tehnologijama aditivne proizvodnje (3D printanje) kako bi samostalno mogli koristiti 3D printere i svoju maštu pretvarati u stvarnost.

Upoznavanje s osnovnim principima 3D crtanja na računalu, upoznavanje s funkcionalnostima alata, izrada jednostavnih 3D modela. Izrada jednostavnih 3D modela, prikladnih za nastavnu uporabu, hobby, zabavu, vido igre. Iizrada složenijih 3D modela, primjeri korištenja alata za demnstraciju i vizualizaciju osnovnih pojmova u matematici, fizici, naprednoh 3d motela prikladnih za maketarstvo i modelarstvo, robotiku itd. Upoznavanje sa alternativnim alatom za 3D crtanje, izrada naprednih 3d modela, modeliranje površinama. Upoznavanje sa tehnologijom FDM i MSLA 3D ispisa, upoznavanje sa funkcionalnostima alata za preipremu modela za 3D ispis, osnovno rukovanje sa 3D printerom, izrada jednostavnih 3D modela na 3D printeru. Izrada složenijih 3D modela na 3D printeru koristeći napredne funkcije alata CURA. Priprema složenih objekta za 3D ispis, korištenje funkcija potpore, 3D ispis velikih predmeta na malim 3D printerima.

Napomena: Preporučljivo je imati svoj laptop, no nije nužno.

Početak: 07.10.2022.
Trajanje
: 120 min / 1 x tjedno
Termin: Petkom od 18h do 20h 
Cijena:  301,38 kn (40,00 eur) / mjesečno (1 eur =7,53450 kn)
Lokacija: Krešimira Purića 13, II kat (OŠ Nova škola)

Voditelj: Robert Ljubek, mag.ing.mech., Limitless Design j.d.o.o., nastavnik, Tehnička škola Ruđera Boškovića, Zagreb.

Za prijavu klikni

PRIJAVA

Skills

Posted on

16. siječnja 2022.

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)