A09 – IRIM – Generation NOW

Ciljana skupina: Od 1. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole.

Internet of Things tehnologije za osnovne i srednje škole, udruge, knjižnice i druge edukacijske ustanove!

Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW. U projektu sudjeluju osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima.

Cilj radionica: povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

IRIM u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi projekt pod nazivom Generacija NOW. U projekt je uključeno 100 edukativnih ustanova u Hrvatskoj (škole, udruge,…), donirana IoT edukacijska oprema, omogućena novčana sredstva za kupnju dodatne opreme te organizirana edukacija i stručna mentorska podrška. Cilj projekta je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija te stvoriti priliku da sudionici (djeca) realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje. Projekt se provodi od šk. god. 2019./2020. Svi sudionici projekta (stotinjak ustanova u Hrvatskoj) su dobili donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, edukaciju te stručnu mentorsku podršku.

Napomena: poželjno je na radionici imati bilježnicu, pisaljku i svoj laptop.

Trajanje: 180min / 8 termina (ovisno o projektu).
Termin: Program je trenutno neaktivan
Cijena: BESPLATNO
Lokacija: K.Purića 13, II kat (OŠ Nova škola)

Voditelj: Branimir Lozo, dipl.ing.el.

Skills

Posted on

14. siječnja 2022.

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)