A02 Crtanje, slikanje i kiparenje

Ciljana skupina: od 4 do 100 godina

Likovna edukacija; Aktivnost u kojoj se uz stručno vodstvo uči o temeljnim likovnim tehnikama.

Znaš li da tvoje oči, mozak, ruka i srce u suradnji mogu prizvesti umjetničko djelo?

Polaznici će naučiti koristiti crtače tehnike kroz crtanje iz mašte, po promatranju (modelu), po primjeru postojećih slika starih majstora. Fokus je na točnoj izvedbi likovnog djela što znači učenje o kompoziciji, perspektivi, proporcijama. Također jako je važna mašta, ideje i ostala neopipljiva bogatstva koju svaka osoba donese sa sobom. A to je meni (voditeljici) na fokus. Ako već imaš zbirku radova i želiš napredovati, upisati umjetničku školu ili Akademiju; prijavi se, ponesi mapu i neka pripreme za prijamni ispit počnu!

Cilj radionica: potaknuti što više djece (i odraslih) na kreativno stvaralaštvo. Jednu od temeljnih vještina koje čovjek treba njegovati. Obogaćivanje djece kroz likovno izražavanje time i odgajanje kulturno obrazovanih mladih ljudi s osjećajem za lijepo i dobro. Stvaranje vlastitim rukama, pretvaranje ideje u djelo daje autoru veliki osjećaj zadovoljstva i ponosa kojeg, ako se slijedi, lako pretvara hobi u posao. Cilj je također da se iz generacija iskorijeni izjava “dosadno mi je”.

Početak: kad se oformi grupa
Trajanje
:90 min / 1x tjedno
Termin: petkom od 19h do 20:30h
Cijena:  40,00 eur / mjesečno (1 eur =7,53450 kn / 301,38 kn)
Lokacija: Krešimira Purića 13, II kat (OŠ Nova škola)

Voditeljica: Mag.art. Marina Ivančić, predsjednica ULUS-a (Udruga likovnih umjetnika Samobora), učiteljica likovne kulture, Osnovna škola Nova škola – Samobor.

Za prijavu klikni

PRIJAVA

Skills

Posted on

17. siječnja 2022.

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)