Zanimljive teme , neobične lokacije, pričaju stručnjaci – to je Surla-TER, projekt terenske nastave 21.stoljeća u Samoboru. Nizom radionica kroz različite teme i izvođače nastojati će se demonstrirati mogućnosti suvremene terenske nastave koja je u Europi vrlo značajan dio formalnog obrazovanja

Prva tema s kojom vas očekujemo u subotu, 28. travnja, ispred Samoborskog muzeja u 10:30 sati je micro:bit:GEO (planirano tranjanje 2 sata).Koristeći suvremenu tehnologiju u nastavi, dotaknut će se geologija kao značajno područje u okviru znanstvenog (STEM) obrazovanja, posebice vezano uz procese koji neprestano mijenjaju Zemlju i uvjete za život. Osim toga demonstrirat će se uloga mjerenja u okviru znanstvene metode s kojom bi se djeca trebali susresti već u ranoj dobi.

 Kroz ovu temu vodit će vas Karlo Lisica, Filip Šarc te Dalibor Paar.

Pozvani su klinci, roditelji, učitelji, nastavnici, odgajatelji… ukratko,  svi koji žele kvalitetno provesti subotnje jutro te čuti nešto zanimljivo jesu dobrodošli! Prijava nije potrebna, a sudjelovanje je besplatno. Projekt se izvodi u suradnji Samoborske udruge roditelja za lokalne aktivnosti, Samoborskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta Samobor.

Vidimo se!