• Mala dvorana Galerija Prica u Samoboru / ako je lijepo vrijeme sve aktivnosti će se izvoditi na otvorenom prostoru ispred galerije / pokusi putem interneta u slučaju da okupljanje nije moguće
  • Trajanje svaki dan: 2 sata po grupi (raspored radionica i veličina grupa prema uputama epidemiologa u trenutku održavanja škole)
  • Dob polaznika 1.-8. razred OŠ (grupe će biti formirane prema uzrastu)
  • U izvedbi pokusa koristit ćemo set za znanstvene pokuse „Sciensation“. Roditelji koji žele da djeca na radionicama imaju vlastiti set koji mogu zadržati na kraju ljetne škole, mogu uplatiti donaciju 150 kn udruzi SURLA. 
TERMIN TEMA
T1 Ponedjeljak 6.7.2020. Čuda svjetlosti: od Newtonove optike do Einsteinove teorije relativnosti. Oko nas je zeleni, plavi i crveni svijet.
T2 Utorak 7.7.2020. Svemirska putovanja. Kako izvagati astronauta? Što istražuju speleonauti u podzemlju?
T3 Srijeda 8.7.2020. Valovi iz prošlosti svemira. Tajanstveni valovi iz unutrašnjosti Zemlje i veličanstveno otkriće Andrije Mohorovičića. 

Kako mjerimo potresne valove?

T4 Četvrtak 9.7.2020. Čuda gravitacije: od Newtonove jabuke do Einsteinovog svemira, gravitacijskih valova crnih rupa i Nobelove nagrade.
T5 Petak 10.7.2020. Što (ne)znamo o Zemlji i Mjesecu? Kineska ekspedicija na mračnu stranu Mjeseca.
Zemlja nije ravna ploča, ali zašto je spljoštena? Enigma Zemljinog magneta.
T6 Subota 11.7.2020. Tajne letenja: Letenje s Bernoullijem i Newtonom. Leteće mašine Leonarda da Vincija.
Leteći magneti i vodiči koji ne pružaju otpor.
Program se izvodi u suradnji udruge SURLA, POU Samobor, Grada Samobora, Hrvatskog fizikalnog društva i Ministarstva znanosti i tehnologije 
Koordinator programa je doc.dr.sc. Dalibor Paar