U prostoru Društva sportske rekreacije Športići u tijeku je priprema novog programa u suradnji sa Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Program će prvi puta biti prezentiran 26. ožujka tijekom otvorenog dana PMF-a (daninoc.pmf.unizg.hr) u okviru kojeg se Fizički odsjek predstavlja manifestacijom Fizika danas.

Radi se za Hrvatsku jedinstvenom sportsko-edukativnom programu pod nazivom „Vježbajmo i učimo fiziku“ koji povezuje sport i znanost. Na taj način se djecu od rane dobi kroz zanimljive sportske aktivnosti nastoji zainteresirati za prirodoslovlje. Time se na dulje staze može pobuditi interes za prirodoslovlje, matematiku i druga STEM područja koja su temelj novih zanimanja 21. stoljeća.

Ova suradnja rezultat je širih aktivnosti znanstvenog obrazovanja u Samoboru pod nazivom Mohorovičić koje se u koordinaciji udruge SURLA i Hrvatskog fizikalnog društva izvode uz podršku Grada Samobora i Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji sa Samoborskim muzejom, POU Samobor i TZ Samobor.

Koordinatori programa su Robert Bujanić iz Športića, Dalibor Paar iz PMF-a i Branimir Lozo iz SURLE.

 

Izvor Radio Samobor