Pozivamo učenike sedmih i osmih razreda na radionicu temeljenu na BBC micro:bit platform.

 Radionica će sadržavati elemente elektronike, informatike, logike, matematike… sve što treba jednom SURLA inženjeru … 🙂 malo ćemo i sklapati i lemiti i piliti i tko zna što će nas po putu snaći 🙂

Kalendarski plan radionice je 10 termina u razdoblju do kraja školske godine (lipanj 2018.) kroz koje će se odraditi zanimljivi projekti, koji će svaki idući termin postajati sve kompleksniji, ali i zanimljiviji. Svaka radionica trajati će 3 sata, subotom od 9-12 u prostorima POU Samobor / Bunker.

Prijavu za radionicu sa vašim podacima pošaljite na mail workshop@surla.hr sa naslovom PRIJAVA micro:bit 2017. Broj mjesta je ograničen!

Na isti mail možete se javiti i sa pitanjima i sličnim idejama. Sponzori WELCOME, na isti mail.

HVALA zakladi IRIM i projektu Croatian Makers za donaciju micro:bit-ova, te domaćinu Bunker-u, dakle Gradu Samoboru na prostoru, računalima i pozitivnoj energiji.

S poštovanjem vaši mentori
Vedran Vetma
Branimir Lozo

Materijal za micro:bit radionice je ovdje, a  još ga i stiže….

Tu su: 

  • unimeri, LC metri, osciloskopi, logički analizatori, signal generatori, razni amper i voltmetri, frekvencmetri,  termometri..
  • AM radio setovi; FM radio, avioBand receiver,  strobo light, …i2c OLED display… 37 raznih senzora, solarne ploče, ledice, tranzisotori…
  • gusjeničar, trokolice, releji , servo motori, obični motori zupčanici…
    breadboardovi  svih boja i veličina, kablovi, lemilice od usb do vrućeg zraka…
  • mikro:bitovi,  adapteri za breadboard,napajanja ….

Ukratko, spremili smo svakojaka čuda za prijavljene workshopere !  

Zanima vas? Javite nam se ?